Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

Belajar Berniaga di Shopee

Bismillah.

Tahun 2019 kita mahu mendominasi pemasaran secara talian sepenuhnya. Online marketing.  Ianya tidak semudah atau sesukar yang disangkakan. Apa yang penting keinginan untuk mahu berjaya dan mengubah taraf kewangan keluarga ni kena kuat dan wajib kental.  Sudahkah anda masukkan list Shopee dalam plan bisnes 2019 anda? Jika belum, eloklah bermula hari ini.

Tidak mengapa jika kita tidak pandai dan laju berfikir. Tetapi kerajinan dan rajin belajar itu bakal membawa kita ke arah kejayaan. Jangan risau, nak berniaga di Shopee mudah sahaja, bahasa juga ada bahasa melayu. Jadi tak pening nak translate bahasa English kan?

Menggunakan Shopee sebenarnya bukanlah di dalam senarai medium online yang saya gariskan. Mungkin kerana kita kurang pendedahan dan lebih teruja dengan Lazada. Sedangkan sebenarnya setelah join Shopee ni, bagi saya kaedahnya adalah lebih baik berbanding Lazada.

Sebagai pembeli online tegar, menariknya mengenai Lazada ialah terdapat pelbagai koleksi barangan daripada barangan rumah, pakaian, elektronik dan bermacam lagi. Kaedah pembayaran juga mudah serta kebanyakkan barang adalah percuma penghantaran. Saya sendiri antara shoppers Lazada ni sebenarnya.

Apa bezanya Lazada dengan Shopee Shop?

1. Apa yang Lazada tawarkan ada di Shoppe shop termasuklah servis penghantaran percuma dan jimat.
2. Shoppe shop memperkenalkan konsep mesra pembeli dan pelanggan di mana kita boleh berinteraksi secara terus.
3. Konsep followers yang menarik. Bermakna jika kita sukakan kedai tersebut dan mahukan update dari kedai,  kita boleh follow mereka.

Bagi saya konsep Shoppe ini sangat bagus kerana gabungan konsep Lazada dan Instagram. Kenapa saya kata begitu?

 

  • Boleh guna carian Hashtag. Maksima 18 hashtag
  • Ada fungsi followers dan unfollow. Anda boleh follow maksima 5,000 user dan unfollow semula sama seperti instagram
  • Chat function. Online dan chat secara terus bersama seller anda, tiada lagi keraguan kerana seller anda bukan scammers. Insha Allah

Oleh sebab itulah, kita sebagai penjual juga mendapati konsep Shopee ini sangat membantu memasarkan produk jualan kita. Selain fungsi yang telah saya sebutkan, shopee menawarkan fungsi “boost” produk secara percuma setiap 4 jam, rebate postage, dan anda boleh berniaga di Shopee secara percuma sahaja!

Jadi tak perlulah tunggu tawaran seperti Lazada baru boleh masuk sebagai penjual kan?

 

Sudah mendaftar di Shoppe shop? Rugi tak daftar tahu.  Barangnya murah dan anda jika tidak yakin boleh terus hubungi penjual.  Hah. Bestkan?

Konsep belian secara terus, mudah dan selamat secara online.

https://shopee.com.my/emmemarina

Nak lihat bagaimana kedai online saya di Shoppe shop? Jomlah membeli belah di sini. Support saya tahu dengan klik follow 🙂

Terima kasih!

 

37 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *