software auto post facebook
Facebook Marketing,  Online Bisnes Tools,  Online Marketing

Cara Postkan Iklan ke Group Fb Secara Targeted dan Elak Spamming

Antara salah satu cara terbaik untuk kita postkan iklan ke group Facebook ialah dengan mengkategorikan group ini kepada beberapa kumpulan. Tidak semua group anda boleh gunakan untuk beriklan semata-mata. Kang tidak pasal anda dibanned atau direport oleh admin atau ahli group tersebut.

Bagi saya, saya kategorikan kepada beberapa kumpulan, saya gunakan 2 cara:

  1. Mengikut kelas – bisnes/ dropship/ penduduk sebagai contoh
  2. By part – saya lakukan sebagai langkah berjaga-jaga supaya iklan saya tidak disekat dan dikenali sebagai spam oleh Facebook

Bagaimana nak kategorikan group Facebook?

Saya gunakan Software Viral 2.0, software ini saya gunakan untuk mengiklankan produk atau hanya sekadar untuk share atau post santai. Yang penting, setiap yang anda share sampai dan berjaya tanpa anda manual postkan iklan anda kepada group-group Facebook tersebut.

Cara Kategorikan Group FB Guna Software Viral 2.0:

  1. Login ke member area anda sendiri.
  2. Klik Auto Post dan pilih Add New
  3. Anda skrol ke bawah ada, senarai group FB yang anda ada. Buang option All Profiles dan All Pages. Tinggalkan All Groups sahaja.
  4. Nak pilih group ni, korang taip apa sahaja keyword yang korang nak… Contoh saya nak asingkan group dropship. Jadi senang bila saya nak iklankan apa-apa peluang buat dropship. Saya blast sahaja iklan ke group dropship ni. Mudah kan?
  5. Dah keluar group Dropship korang, tickkan semua. Lepas tu, tekan tanda icon (+)
  6. Namakan grup dropship korang. Ikut suka pastikan nama group tu nanti korang tak susah nak pilih.
  7. Siap! So bila-bila masa nak iklankan,hanya pilih sahaja dari save list kategori group FB korang.
software auto post facebook
Step 1

 

Auto post blast iklan ke fb group
Step 2

 

auto post iklan group fb
Step 3

 

blast iklan ke group Fb secara automatik
Step 4
iklan fb tanpa kos
Step 5

 

iklan tanpa kos ke fb group
Step 6

Mudah sahaja bukan?

Dan lebih baik, jika korang tulis dekat nama group tu berapa jumlah bilangan group. Senang untuk korang blast iklan dan monitor.

Security Facebook makin ketat. Walaupun keje mudah nak beriklan tapi jaga-jaga supaya korang tak iklan terlalu banyak group pada masa yang sama. Pastikan juga gap masa untuk setiap iklan dijarakkan.

Kalau FB detect terlalu banyak iklan – ayat sama pula – sampai 30-50 group. Nanti dianggap spam.

So, tools tuk memudahkan urusan bisnes online dah ada (tick)

Gunakan dengan baik. Jangan tamak. Be smart 🙂

 

Kelebihan Software Viral 2.0 Version Facebook

AUTOPOST GROUP

– Jimatkan masa anda dengan fungsi auto post ke pelbagai group tanpa block apabila jarak masa setiap posting di set (multi image)

AUTO SCHEDULE TASK

– Anda boleh scheadule semua aktiviti anda dengan sekali klik

AUTO POST TO WALL FRIEND

– Anda boleh menghantar sebarang post ke wall rakan anda (Anda akan di ajar teknik yang betul untuk hantar post ke wall rakan tanpa mengganggu privasi rakan anda)

AUTO DUPLICATE PAGE

-Anda boleh duplicate mana-mana page termasuk page hq produk anda dengan sekali klik dan memudahkan anda untuk menguruskan multiple page

AUTO ADD TARGETED FRIEND

-Anda boleh menjadikan fb anda di penuhi prospek yang berkualiti dengan add rakan dari lubuk yang tepat (TEKNIK AKAN DI AJAR DALAM GROUP TUTORIAL)

AUTO UNFRIEND

– Unfriend rakan mengikut pilihan dengan  sekali klik

AUTO INVITE TO GROUP

– Anda boleh add friendlist anda untuk join mana mana group dengan sekali klik

AUTO INVITE TO PAGE

– Anda boleh invite rakan secara automatik ke page anda

AUTO ACCEPT FRIEND REQUEST

– Accept friend request dengan satu klik

AUTO LIKE LATEST POST

– Sistem like latest post sangat berguna untuk bina enggagement walaupun anda sedang sibuk bekerja, sistem akan like status terbaru rakan anda.

AUTO KOMEN LATEST POST

– Sistem komen latest post sangat berguna untuk bina enggagement walaupun anda sedang sibuk bekerja, sistem akan komen status terbaru rakan anda.

 

Ada banyak lagi tools untuk mudahkan bisnes online anda;

Jika berminat, anda boleh klik sahaja di link ye.

 

Software Tools Online Business

  1. Software Viral 2.0 (Facebook)
  2. Mybot (Bot For Facebook Page) http://nak.la/facebookpageautobot
  3. JomFB (Autopost Software to FB Group)
  4. Pixinsta (Software Auto Post/Follow/Unfollow Instagram) http://nak.la/Softwareigbooster
  5. Pixleads (Software Sedut Info Prospek dari Facebook) http://nak.la/Fbpagepixleads
  6. Whatsapp Sender Pro Versi PC http://nak.la/Wasapsenderpro
  7. Whatsapp Blaster Android (http://nak.la/wasapblasterversiandroid)
  8. Kitniaga (Ecommerce Website RM365/Yearly – RM30.42/monthly) http://nak.la/ecommercewebsitepalingmurah
    • upah setup kitniaga asing

 

Jika anda nak dapatkan Software Viral 2.o, boleh whatsapp saya di 018-9100 852.

 

Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *