• Diari Bisnes Mom,  Facebook Marketing,  Online Bisnes Tools,  Online Marketing

    Mudahnya Posting Iklan Ke Group Facebook Dengan Software Viral 2.0

    Bismillah Sejak beberapa minggu yang lepas, azam tahun baru 2019 antaranya ialah melepaskan barang-barang di rumah yang tidak digunakan lagi. Bila saya cek semula banyaknya barang di rumah kami yang kami tidak gunakan. Jadi saya fikir untuk apa ya saya simpan semua barang ini?   Jadi, saya snap gambar barang-barang di rumah termasuklah baju anak-anak yang mereka sudah tidak muat lagi ke group-group whatsapp. Alhamdulillah ada sambutan yang membelinya. Jual dengan harga murah sahaja cukuplah kembali untuk balik modal atau buat makan kami sekeluarga. Syukur   Dan kemudian, saya lihat baju-baju saya sendiri. Sebenarnya banyak jubah, blouse yang saya sudah tidak pakai or jarang sangat pakai. Ada yang sekali sahaja…

  • Blogging,  Diari Bisnes Mom

    Ibu, Surirumah dan Peniaga Sepenuh Masa

    Jadi ibu kepada 4 orang anak perempuan dikatakan senang ye hai! Anak perempuan senang dijaga, tidak terlalu lasak. Boleh bantu mama kat rumah.   Alhamdulillah   Dalam part membantu ibu di rumah di kala di suruh insha Allah dikerjakan. Kita buat tak Nampak memek muka si kakak pertama dan kedua, yang penting kerjanya dilakukan dengan baik. Tetapi, part mudahnya menjaga anak perempuan nakalnya mungkin tidak senakal anak-anak lelaki namun tetap memeningkan kepala dengan demand, rengekan dan tangisan.   Ada sahaja yang tidak kena. Ada sahaja yang tidak disukai.   Alhamdulillah, saya masih tidak naik tangan pada anak-anak, Cuma itulah bebelan tak berhenti-henti. Antara satu masalah paling sinonim kita ibu-ibu ada…

  • Diari Bisnes Mom

    Writer Block

    Setelah berazam untuk memulakan blog baru bagi emmemarina.com, terus saya dapat writer block syndrome. Kaku untuk menulis. Saya hanya dapat siapkan setup blog sahaja dan kemudian zero! Berhari-hari, saya termenung. Kenapa tak boleh nak tulis blog? Nak tulis apa? Bila nak mula ni Emme? Sehingga stress jugalah kepala saya ni. Dah berazam tak mula-mula lagi pulak. Dah tu bila nak start menulis? Blog lama saya, anda boleh singgah jenguk di emmemarinamohamad.blogspot.com Banyak dah content di sana, cuma saya pening dengan selenggara yang tidak teratur. Tapi slowly nanti mana-mana content yang sudah ada di blog lama, saya pindahkan ke sini dan perbaiki sahaja content tersebut. Yang penting, blog baru perlu bermula…