• Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

    Cara Betul Poskan Parcel Anda Jika Anda Join Shopee Free Shipping Program

    Assalamualaikum Dah lama saya tidak berkesempatan untuk menulis entri mengenai Shopee.MY Pelbagai usaha dilakukan akhirnya berjaya mendapat gelaran Preferred Seller walaupun hanya 2 hari sahaja (sabar ajelah). Setelah dikenal pasti rupanya kerana saya telah setkan kedai saya kepada pre order selama 7 hari semasa cuti raya korban tempoh hari. Antara syarat Preferred Seller Shopee ialah: 80% dari kedai anda wajib ialah produk READY STOK. Maka walaupun niat saya bercuti maka saya setkan 100% PRE ORDER itulah natijahnya buat sesuatu tak tanya dulu. Kalau anda bukan berstatus Preferred Seller tiada masalah nak setkan semua PRE ORDER namun jika anda berniat dan mahu jadi Preferred Seller Shopee maka usahlah buat begitu lagi…

  • Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

    Mudahnya Bisnes Kat Shopee Anda Sudah Ke?

    Assamualaikum, Shopee semakin famous dek iklan di television dan program Free Shipping sememangnya menarik perhatian ramai. Ada terlalu banyak kempen jualan yang Shopee adakan sehingga saya tak sempat nak kejar. Saya bukanlah SHOPEEHOALICS, jadi banyak kempen tuk membeli saya agak ketinggalan.   Yang saya fokus di Shopee ialah menjual. Memandangkan, saya merupakan full time bisnes lebih baik jika saya kurangkan belanja dan kumpul modal berniaga di Shopee. Anda juga tahu bila berniaga di Shopee duit bukan direct ke akaun kita, ia mengambil masa untuk kita dapat pulangan modal kembali. Jadi silalah berjimat cermat.   Senang ke bisnes kat Shopee?   Bergantung pada takrifan kalian, nak seribu daya, tak nak seribu…

  • Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

    Best Ke Shopee? Baca Kelebihan di Shopee Sebagai Seller Dan Buyer

    Awal berniaga di Shopee, upload produk, boost setiap 4 jam. Sejujurnya, saya suka berniaga di Shopee. Alhamdulillah, walaupun belum lagi berpuluh ribu sales di Shopee tetapi bersyukur sangat kerana dapat income. Tak semestinya masuk Shopee terus demand nak sale ribu riban macam otai-otai di Shopee. Bagi saya, kalau selama ni susah nak buat sale secara manual marketing, bila dapat sale ratusan ke ribuan ni kan. Masya Allah. Eh, syukurlah! Tidak ada perkara mudah dalam berniaga. Bisnes = iklankan produk anda. Shopee dah sediakan tempat, anda usahakan lah untuk pamerkan iklan anda sebanyak mungkin! Keistimewaan Berniaga di Shopee 1. Penjimatan postage. Shopee ada menyediakan perkhidmatan Free Shipping under akaun Shopee sendiri guna…

  • Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

    Belajar Berniaga di Shopee

    Bismillah. Tahun 2019 kita mahu mendominasi pemasaran secara talian sepenuhnya. Online marketing.  Ianya tidak semudah atau sesukar yang disangkakan. Apa yang penting keinginan untuk mahu berjaya dan mengubah taraf kewangan keluarga ni kena kuat dan wajib kental.  Sudahkah anda masukkan list Shopee dalam plan bisnes 2019 anda? Jika belum, eloklah bermula hari ini. Tidak mengapa jika kita tidak pandai dan laju berfikir. Tetapi kerajinan dan rajin belajar itu bakal membawa kita ke arah kejayaan. Jangan risau, nak berniaga di Shopee mudah sahaja, bahasa juga ada bahasa melayu. Jadi tak pening nak translate bahasa English kan? Menggunakan Shopee sebenarnya bukanlah di dalam senarai medium online yang saya gariskan. Mungkin kerana kita kurang pendedahan…