• Online Marketing,  Tips Bisnes Online

    Teknik Terkini Buyer Tipu Duit Kata Dah Masuk Rupanya Takde Pun

    Dari dulu sampai sekarang, pelbagai teknik scammer ni kan? Tidak kiralah peniaga atau pembeli sekalipun, kalau dah jadi scammer kedua-duanya boleh jadi penipu. Tipu duit ni bukan kes kecil, ianya melibatkan pihak kedua. Boleh jadi gangguan pada mangsa dan akhirnya ramai kecewa dengan shopping online dek gara-gara scammer ni.   But alhamdulillah, dah nak 9 tahun saya berniaga Allah banyak permudahkan jalan. Rule paling penting kita kena jaga ialah, hati kita, niat kita. Dan ya, kalau anda rasa was-was, maka selidiklah baik-baik. Dan jika semua pemerhatian dah dibuat dan masih ditipu mungkin ada pengajaran yang Allah nak beri kepada kita.   Sebagai online seller, tidak kiralah anda dah lama atau…