• Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

    Best Ke Shopee? Baca Kelebihan di Shopee Sebagai Seller Dan Buyer

    Awal berniaga di Shopee, upload produk, boost setiap 4 jam. Sejujurnya, saya suka berniaga di Shopee. Alhamdulillah, walaupun belum lagi berpuluh ribu sales di Shopee tetapi bersyukur sangat kerana dapat income. Tak semestinya masuk Shopee terus demand nak sale ribu riban macam otai-otai di Shopee. Bagi saya, kalau selama ni susah nak buat sale secara manual marketing, bila dapat sale ratusan ke ribuan ni kan. Masya Allah. Eh, syukurlah! Tidak ada perkara mudah dalam berniaga. Bisnes = iklankan produk anda. Shopee dah sediakan tempat, anda usahakan lah untuk pamerkan iklan anda sebanyak mungkin! Keistimewaan Berniaga di Shopee 1. Penjimatan postage. Shopee ada menyediakan perkhidmatan Free Shipping under akaun Shopee sendiri guna…

  • Blogging,  Ebook,  Online Marketing

    Mudahnya Buat Blog Sendiri From Zero to Hero Dengan Ebook Belajar Asas Blog

    Buat blog sendiri sebenarnya senang sahaja, tetapi ramai takut buat silap. Bukan apa, lepas daftar dekat blogger.com lepas tu senyap. Nak buat apa? Nak setting apa? Apa perlu diletakkan dekat blog?   Jadi, banyak sebenarnya yang kita harus buat untuk cipta satu kedai blog, tidak kiralah untuk kedai atau branding blog. Nak buat kedua-dua sekali pun boleh. Blog untuk produk jualan dan branding diri.   Di sinilah peranan Ebook kami, Belajar Asas Blog. Anda belajar bagaimana membina blog anda sendiri langkah demi langkah.   Ebook Belajar Asas Blog Bab 1: Analisa Penentuan Tajuk Blog (Berdasarkan pengalaman dan kepakaran) Bab 2: Pendapatan Pasif/ Aktif Melalui Blog & Ebook Bab 3: Langkah…

  • Diari Bisnes Mom

    Writer Block

    Setelah berazam untuk memulakan blog baru bagi emmemarina.com, terus saya dapat writer block syndrome. Kaku untuk menulis. Saya hanya dapat siapkan setup blog sahaja dan kemudian zero! Berhari-hari, saya termenung. Kenapa tak boleh nak tulis blog? Nak tulis apa? Bila nak mula ni Emme? Sehingga stress jugalah kepala saya ni. Dah berazam tak mula-mula lagi pulak. Dah tu bila nak start menulis? Blog lama saya, anda boleh singgah jenguk di emmemarinamohamad.blogspot.com Banyak dah content di sana, cuma saya pening dengan selenggara yang tidak teratur. Tapi slowly nanti mana-mana content yang sudah ada di blog lama, saya pindahkan ke sini dan perbaiki sahaja content tersebut. Yang penting, blog baru perlu bermula…

  • software auto post facebook
    Facebook Marketing,  Online Bisnes Tools,  Online Marketing

    Cara Postkan Iklan ke Group Fb Secara Targeted dan Elak Spamming

    Antara salah satu cara terbaik untuk kita postkan iklan ke group Facebook ialah dengan mengkategorikan group ini kepada beberapa kumpulan. Tidak semua group anda boleh gunakan untuk beriklan semata-mata. Kang tidak pasal anda dibanned atau direport oleh admin atau ahli group tersebut. Bagi saya, saya kategorikan kepada beberapa kumpulan, saya gunakan 2 cara: Mengikut kelas – bisnes/ dropship/ penduduk sebagai contoh By part – saya lakukan sebagai langkah berjaga-jaga supaya iklan saya tidak disekat dan dikenali sebagai spam oleh Facebook Bagaimana nak kategorikan group Facebook? Saya gunakan Software Viral 2.0, software ini saya gunakan untuk mengiklankan produk atau hanya sekadar untuk share atau post santai. Yang penting, setiap yang anda…

  • servis buat facebook page
    Online Marketing,  Servis,  Servis Buat Facebook Page

    Servis Buat Facebook Page Harga Bajet

    Adakah anda berniaga di medium sosial Facebook? Facebook sehingga kini masih lagi memegang title tertinggi pengguna paling ramai di Dunia. Bermakna anda memang patut gunakan Facebook sebagai medium memasarkan perniagaan anda. Tak susah nak berniaga di Facebook. Daftar juga percuma kan? Buat satu email dan daftarkan sahajalah di Facebook. Tetapi, Abam Mark telah buat beberapa perubahan iaitu anda nak bisnes ni, eloklah gunakan Facebook Page. Kalau nak bisnes hardcore sesangat, Abam Mark tak berapa nak gemar, sebabnya Facebook ni tempat untuk kita bersosial. Jika kita seronok sendiri asyik jual, jual dan jual kawan pun tak berapa gemar. Jadi, jika anda serius nak berniaga. Buatlah Fanpage kedai anda sendiri. Hidupkan kedai…

  • tips bisnes online
    Ebook,  Online Marketing,  Produk

    10 Langkah Mudah Bina Kedai Online

    Matlamat utama yang ingin disampaikan di dalam ebook 10 Langkah Mudah Bina Kedai Online ini adalah kita boleh bermula dengan apa yang ada, modal minima, kemahiran dan minat sedia ada. Kita bagi lebih lagi, 3 naskhah pada harga rm50..promosi bulan ini. Di dalam naskah ini juga akan diberikan panduan asas untuk bermula sehinggalah kepada bagaimana menjadikan internet sebagai salah satu pelan pemasaran iaitu pemasaran secara online. Dengan adanya ebook ini, anda boleh mula menjana income tanpa modal yang besar secara online. Mulakan Bisnes Tanpa Modal Panduan asas untuk bermula tanpa modal: 1. Tidak memulakan bisnes dengan berhutang. 2. Tidak bermula dengan modal yang besar. 3. Belajar asas berniaga dan berjualan. 4.…

  • Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

    Belajar Berniaga di Shopee

    Bismillah. Tahun 2019 kita mahu mendominasi pemasaran secara talian sepenuhnya. Online marketing.  Ianya tidak semudah atau sesukar yang disangkakan. Apa yang penting keinginan untuk mahu berjaya dan mengubah taraf kewangan keluarga ni kena kuat dan wajib kental.  Sudahkah anda masukkan list Shopee dalam plan bisnes 2019 anda? Jika belum, eloklah bermula hari ini. Tidak mengapa jika kita tidak pandai dan laju berfikir. Tetapi kerajinan dan rajin belajar itu bakal membawa kita ke arah kejayaan. Jangan risau, nak berniaga di Shopee mudah sahaja, bahasa juga ada bahasa melayu. Jadi tak pening nak translate bahasa English kan? Menggunakan Shopee sebenarnya bukanlah di dalam senarai medium online yang saya gariskan. Mungkin kerana kita kurang pendedahan…

  • shopee bot auto boost dan auto follow shopee
    Produk,  Shopee Bot,  Shopee Marketing

    Shopee Bot Cybersona Automasikan Bisnes Shopee Anda

    Fungsi Boost di Shopee merupakan satu fungsi percuma yang mampu membantu melonjak sale produk di kedai Shopee anda. Dengan kelebihan 5 produk boleh diboostkan sekali gus pada setiap 4 jam menjadikan ianya satu fungsi marketing yang wajib anda lakukan jika anda inginkan sale di Shopee. Ini adalah keistimewaan yang Shopee berikan buat peniaga untuk mendapatkan jualan! Tiada lagi ecommerce yang lain memberikan keistimewaan seperti ini setuju?. Bagaimana cara nak boost produk di Shopee? Pada setiap produk di kedai Shopee anda, setiap produk ada fungsi boost yang anda boleh gunakan. Cara boost produk Shopee mudah sahaja Tekan Boost Now Jika keluar notis (seperti dalam gambar), tekan OK Pilih lagi 4 gambar…

  • Islam,  Produk

    Tagging Your Own Quran Tafsir Now Easy With Set Tagging Ennur

    Al Quran merupakan petunjuk dan pedoman dari Allah terhadap manusia terutama untuk seorang mukmin. Di dalam ayat-ayat Al Quran tersimpan rahsia-rahsia hidup yang perlu kita pelajari. Ayat-ayat dari kitab suci ini memiliki bahasa tingkat tinggi sehingga perlu ilmu untuk dapat memahaminya secara utuh dan menyeluruh.   Yang bagusnya tentang quran terjemahan ni ialah kita bukan sahaja dapat memahami maksud setiap perkata ayat tersebut, tetapi kisah dan petunjuk yang Allah berikan sebagai wahyu kepada Rasulullah s.a.w. Tahukah anda?   Membuat manual tagging Al Quran anda memerlukan ilmu dan rujukan dari hadis yang sahih. Paling senang sekali, anda boleh buat tagging quran dengan tagkan 30 Juzuk Al Quran atau Tag Setiap Surah…