• Robot Shopee,  Shopee Marketing

    Tiada Lagi Fungsi Boost Produk di Seller Center Shopee

    Tiada lagi option BOOST produk di seller center SHOPEE! Saya sendiri baru perasan hari ni. Ialah saya tak buat boost secara manual dah, saya gunakan Shopee Bot untuk lakukan aktiviti boost dan naikkan follower di Shopee.   Sebenarnya sebelum ini, fungsi boost produk di Shopee anda boleh lakukan sama ada di seller center (dekstop view) atau applikasi Shopee.My. Di setiap produk akan ada fungsi boost, namun sejak perubahan dan penambahan fungsi delist pada desktop view Shopee Seller Centre, kita dah tak nampaklah button boost ni. Beberapa perubahan dah berlaku itulah kurang perasan kita. Ampun         Terbaru, hanya dua fungsi sahaja di Shopee Seller Center iaitu Buy Ranking…

  • Projek Amal Jariah

    Projek Wakaf Pembinaan Tahfiz Amal Till Jannah Di Kemboja

    INFAQ KHAS MISI DAKWAH KEMANUSIAAN KEMBOJA   JOM SAHABAT KITA REBUT PELUANG BERAMAL SELAGI ADA HAYAT..HANYA SERENDAH RM10 SAHAJA UNTUK BERWAKAF INSYAALLAH.. SEMOGA AMAL JARIAH INI DIBERKATI ALLAH TILL JANNAH..AMIN Alhamdulillah dengan izin Allah, pihak Amal Till Jannah kini membuka ruang utk menyumbang bagi projek pembangunan Madrasah Fatimah Ghafur Al Hidayah-Lveathom Chloong Kratie,Kemboja Projek ini diusahakan oleh pihak Yayasan Amir Alkhairiyah. Admin akan update butiran dr masa ke masa di page FB Amal Till Jannah☺ Infaq/wakaf tunai ke akaun MBB AMAL TILL JANNAH bole terus direct dgn puan bendahari ATJ☺ bank in/ transfer ke akaun rasmi ATJ ✏transaksi note : wakafkemboja MAYBANK AMAL TILL JANNAH 5621 8831 9223 *_rekod penyertaan…

  • Online Marketing,  Shopee Marketing

    Shopee Kenakan Cas 1% Bagi Setiap Order Anda Terima Mulai 14 Januari 2019

    Bila notis dari Shopee dikeluarkan kepada semua peniaga Shopee. Pelbagai spekulasi mula dikeluarkan. Shopee dah femeskan? Dah setaraf dengan Lazada, takkan masih mahu duduk di takuk lama?   Setelah satu per satu syarat diketatkan kini Shopee mengenakan cas sebanyak 1% kepada seluruh peniaga di Shopee mall. Suka atau tidak anda wajib menerimanya. Ini bukan pilihan. Ini ialah keputusan.   Jika dulu, kuota free shipping pelanggan Shopee sebanyak 7 kuota sebulan. Sekarang, hanya 3 – 4 kuota sahaja diberikan. Malah harus diapply lagi, kalau anda terlupa nak apply voucher free shipping Shopee maka anda wajib membayar kos pos pembelian anda.   Baik. Jadi bagaimana cas 1% ini dikenakan? Bagaimana cara kira…

  • Online Marketing

    Karenah Berniaga di Lazada

    Saya sebenarnya mula berniaga di platform Lazada sejak tahun 2016. Masa itu, sebulan ada la satu ke dua order. HAHA. Dahsyat la jugak sebulan ciput je sale. Tapi okaylah ada pengalaman sikit.   Banyak pengalaman tak jugak, boleh dikatakan setiap masa nak on call dengan customer servise. Isu shipping lah, isu order kena cancelled tapi barang dah pos. Belum masuk lagi penalty bagai. Allah memang ujian.   Namun begitu, saya tetap mahu mencuba jadi bismillah dengan izin Allah saya kembali ke Lazada dan mula masukkan banyak produk. Allahu dengan izinnya, memang ada permintaan malangnya saya terpaksa cancel 5 order oleh kerana 4 order awal yang pending status SHIPPED selama lebih…

  • Al Quran Tagging,  Produk

    Update Stok AlQuran Tagging Ennur

    Assalamualaikum, alhamdulillah dah masuk tahun baru kan? Blog jangan dibiarkan sepi. Kita kenalah sentiasa update perkembangan terbaru, sharing serta info berguna yang dapat dimanfaatkan oleh pembaca atau followers. Jadi, insha Allah, weekly basis saya akan update stok alquran tagging kami.   Masih tak pasti nak update stok tagging weekly ke daily or maybe saya akan update stok tagging quran bila ada perubahan 🙂   Kita ada alquran yang dah siap tag dan set tag sahaja. Bagi alquran tag, ada beberapa jenis size yang berbeza. Paling kecil size A6 dan paling besar size A5.     Perbezaan size antara alquran tagging   UPDATED STOCK ALQURAN TAG/ SET TAG     Tags…

  • Al Quran Tagging,  Produk

    Al Quran Terjemahan Siap Tagging dari Ennur

    Pernahkah anda terlihat atau terdengar mengenai kewujudan Al Quran Tagging? Ya sebuah Al Quran yang telah disiapkan tag dengan penuh pengisian DOA, PANDUAN,  bagi melengkapkan lagi penghayatan kalian terhadap AL QURAN. Al Quran Tag ini menggunakan Al Quran Tajwid Terjemahan Berwarna Oleh itu, ianya sangat bagus diamalkan setiap hari selain hanya mengaji Quran. Anda bukan sahaja mengaji tetapi dapat belajar hukum TAJWID, Taddabur dengan ayat-ayat terjemahan malahan isi Quran ini sangat menarik kerana dipenuhi warna-warni membuatkan sesi mengaji dan tadabbur anda tidak cepat jemu, tidak cepat mengantuk. Insha Allah Perkenalkan AL QURAN SIAP TAGGING untuk kegunaan harian anda AL Quran Tag ini menggunakan AL Quran Tajwid Terjemahan Berwarna yang sangat…

  • Peluang Dropship,  Produk

    Dropship Al Quran Tagging Dibuka. Nak Jadi Dropshipper Kami?

    Bismillah, dropship al quran tagging dibuka. Anda berminat untuk jual produk alquran bertagging? Mari sertai kami di sini. Komisyen 15% tidak termasuk postage Namun untuk kami lihat keseriusan anda berniaga dan mahukan sales bersama kami. Ada syaratnya, Order Pertama Anda tiada komisyen. Bermakna komisyen anda akan bermula pada order kedua. Namun jika order pertama sudah ada lebih dari 2 item. Item kedua dah boleh dapat komisyen 15% 🙂 Mudah kan? Jika anda serius, anda pasti boleh lakukan. Insha Allah, sambil jual quran dapat pahala dan income untuk diri anda dan keluarga. Harga dan list produk 1. Set Tagging : RM 37 (Pos: RM 8 Sem/ RM 10 SS) 2. AlQuran…

  • Blogging,  Diari Bisnes Mom

    Ibu, Surirumah dan Peniaga Sepenuh Masa

    Jadi ibu kepada 4 orang anak perempuan dikatakan senang ye hai! Anak perempuan senang dijaga, tidak terlalu lasak. Boleh bantu mama kat rumah.   Alhamdulillah   Dalam part membantu ibu di rumah di kala di suruh insha Allah dikerjakan. Kita buat tak Nampak memek muka si kakak pertama dan kedua, yang penting kerjanya dilakukan dengan baik. Tetapi, part mudahnya menjaga anak perempuan nakalnya mungkin tidak senakal anak-anak lelaki namun tetap memeningkan kepala dengan demand, rengekan dan tangisan.   Ada sahaja yang tidak kena. Ada sahaja yang tidak disukai.   Alhamdulillah, saya masih tidak naik tangan pada anak-anak, Cuma itulah bebelan tak berhenti-henti. Antara satu masalah paling sinonim kita ibu-ibu ada…

  • Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

    Cara Betul Poskan Parcel Anda Jika Anda Join Shopee Free Shipping Program

    Assalamualaikum Dah lama saya tidak berkesempatan untuk menulis entri mengenai Shopee.MY Pelbagai usaha dilakukan akhirnya berjaya mendapat gelaran Preferred Seller walaupun hanya 2 hari sahaja (sabar ajelah). Setelah dikenal pasti rupanya kerana saya telah setkan kedai saya kepada pre order selama 7 hari semasa cuti raya korban tempoh hari. Antara syarat Preferred Seller Shopee ialah: 80% dari kedai anda wajib ialah produk READY STOK. Maka walaupun niat saya bercuti maka saya setkan 100% PRE ORDER itulah natijahnya buat sesuatu tak tanya dulu. Kalau anda bukan berstatus Preferred Seller tiada masalah nak setkan semua PRE ORDER namun jika anda berniat dan mahu jadi Preferred Seller Shopee maka usahlah buat begitu lagi…

  • Online Marketing,  Shopee Marketing,  Shopee.My

    Mudahnya Bisnes Kat Shopee Anda Sudah Ke?

    Assamualaikum, Shopee semakin famous dek iklan di television dan program Free Shipping sememangnya menarik perhatian ramai. Ada terlalu banyak kempen jualan yang Shopee adakan sehingga saya tak sempat nak kejar. Saya bukanlah SHOPEEHOALICS, jadi banyak kempen tuk membeli saya agak ketinggalan.   Yang saya fokus di Shopee ialah menjual. Memandangkan, saya merupakan full time bisnes lebih baik jika saya kurangkan belanja dan kumpul modal berniaga di Shopee. Anda juga tahu bila berniaga di Shopee duit bukan direct ke akaun kita, ia mengambil masa untuk kita dapat pulangan modal kembali. Jadi silalah berjimat cermat.   Senang ke bisnes kat Shopee?   Bergantung pada takrifan kalian, nak seribu daya, tak nak seribu…